• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
EMNİYET HABER
Takvim
Linkler
Site Haritası
OPERASYONLAR
EMNİYET HABER

























































































Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde Orman Yangınları ve Zararlılara Müdahale

Orman yangınları ile mücadelede dünya çapında başarılı olduğunu bildiğim Orman Genel Müdürlüğünün bu başarı kültürü Bartın, Karabük ve Zonguldak illerini kapsayan bölgemizde de aynen sürdürülmektedir. 2019 yılında yaklaşık adet örtü yangını çıkmış.Yaz dönemi kiralanan bir adet helikopter olmak üzere 70 adetten fazla araç ile mücadele sürdürülmüş. İlk müdahale ekibindeki toplam 210 civarı işçi ile mücadele yapıldığı bilinmektedir. Hizmet araçlarındaki takip sistemi ile 4 gözetleme kulesinde mevcut uzaktan algılama ve otomatik yangın bulma sistemleriyle önleyici ve mücadelede etkinliği arttırıcı teknolojik güç kullanılmaktadır.


Tepe yangının yaşanmadığı bilinen bölgemizde bunun tesadüfi olmadığı, erken ve yerinde mücadele ile yangınların meşçere üst tabakasına çıkamadığı anlaşılmaktadır. Ekiplerin sadece orman yangınlarına değil çok sayıda anız ve köy evi yangınlarına da müdahale ettiği görülmüştür. 


Bu günlerde alım süreci yürütülen ve yakın zamanda katılacak toplam 250 yi aşkın İşletme şefi ve orman muhafaza memurları ile idari işler yanında koruma konusunda daha etkin çalışmalar yürütüleceğine inanıyorum. Ormanların korunması yangın, kaçakçılık yanında zararlı böcek ve diğer hastalıklara karşı da yürütülmektedir. Bu doğrultuda Gökçebey”de mevcut laboratuvarımızda zararlı böceklere karşı yırtıcı böcekler üretilip ormana salınarak biyolojik mücadeleler de yapıldığı evvel tespitlerim arasında habere konu edilmişti..


Yangın ihbarlarının çoğu bu hat üzerinden gelmektedir. Bilindiği üzere ülkemiz bazında her ilde acil çağrı merkezleri kurulmuş olup geçiş aşamasındadır. Zonguldak ilimizde de Valiliğimiz bünyesinde kuruluşu tamamlanmıştır. Artık tüm acil çağrı merkezleri tek numaradan ve tek merkezden yönlendirilecektir. Böylece 177 nolu hat için de dahil olmak üzere vatandaşlarımız arasında az da olsa bilinmezlik tamamen ortadan kalkacaktır.


Bölge müdürlüğümüzün orman varlığı açısından % 64 ile ülkemizde ilk sıralarda yer aldığı bilinmektedir. Büyük oranda verimli olan ormanlarımız tür çeşitliliği açısından da oldukça zengindir.Canını Türk Doktorlarına emanet eden vatandaşlarımızın ormanlarını da Ekosistem Mimarlığı anlayışı ile çalışan Türk Orman Mühendislerine emanet etmelerini beklemek yerinde olacaktır. 

Mevcut her nimetin devamlılığını sağlamak ve yöre insanımızın ekonomisine katkıda bulunmak yolunda tüm çalışanlarımıza ve başarılı bir yangın sezonu geçiren bölge ekibine teşekkür ediyorum.
YAŞAR KÖKTÜRK
GAZETECİ/YAZAR

  
757 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam380
Toplam Ziyaret383833
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
EMNİYET HABER